top of page
Family on Digital Tablet

הדרכה הורית

מהי הורות? כיצד אני הופך להיות מבן/בת להורים להורה לילדים? מהו תפקידי כהורה ואיזה הורה אני רוצה להיות? האם אני מצליח לממש את הדמות ההורית אליה אני שואף? או שהורה שלא רציתי להיות הוא בדיוק מה שאני כיום?

הורים נכנסים לחייהם ותפקידם החדש כמעט ללא הכנה. אין הורה שאינו חווה תסכול, בלבול או חוסר אונים ביחס לסוגיות מורכבות הקשורות לילדיו ולעתים ביחס לסוגיות פשוטות ויומיומיות. הקשר שלנו כהורים עם הילדים הינו חשוב ביותר למען התפתחותם הגופנית, האישית והרגשית של הילדים.

 תרומת הקשר של אימהות ואבות להתפתחות ההתקשרות של הילד עשויה להיות שונה ומשלימה בהתאם לתפקיד שממלא כל הורה בסוציאליזציה של ילדיהם לתרבות מסוימת. קשר, מוקדם, של תינוק עם שני ההורים משפיע בהיבטים שונים על היחסים ביניהם. הקשר של האב עם הילד תורם בצורה מיוחדת לביטחון רגשי של הילד. אבות תורמים בעיקר לתינוקות באמצעות משחק שמעודד חקירה וגישוש בזמן הענקת תמיכה רגישה לתינוק. לעומת האב, האם כמטפלת עיקרית מספקת נוחות לתינוק בזמן לחץ ומצוקה. רגישות של שני ההורים כלפי התנהגויות חקירתיות של התינוק מגבירות את יכולתו של התינוק להתרכז וללכת אחר סקרנותו ולשלוט במיומנויות חדשות בצורה שאינה פוגעת בו רגשית.

בדומה לגילאי הינקות והילדות ההתפתחות של הילדים נמשכת בגילאים הצעירים והבוגרים ועוברים דרך השלבים השונים של התפתחות קוגניטיבית, גופנית ורגשית. לכל גיל יש את המאפיינים והדגשים שחשוב לשם אליהם לב ולאפשר לילד לצמוח ולגדול על פי יכולותיו בשלב ההתפתחות בו נמצא על פי גילו. גם בהתבגרות הקשר של הורים וילדים חשוב מאוד גם כשנדמה לנו שהילדים לא חפצים בקשר עמנו אלא מעדיפים את חבריהם על פני זמן איכות או שיחה פשוטה עם ההורים. בגיל ההתבגרות כאשר הילדים מרוכזים במשימה החשובה מאוד בחקר, התנסות וגיבוש זהותם האישיותית, הרגשית, המינית והחברתית הם עדיין מושפעים ממודל חיקוי מבוגר, זקוקים לגבולות שמאפשרים צמיחה ולבסיס ועוגן הורי בטוח.

בהדרכה הורית המטרה הינה לסייע להורים להתמודד עם הסוגיות השונות ביחסים עם הילדים ובתהליכי התפתחותם. זאת באמצעות הקניית כלים חדשים ופרקטיים המסייעים להתמודד עם מגוון התנהגויות של הילדים, לדוגמה: סרבנות בי"ס או למידה מרחוק, הפרעות חרדה המשפיעות על חיי המשפחה כגון-OCD, חוסר סדר וארגון, יחסי אחים ומריבות בין אחים, אי קבלת סמכות הורית, התנהגויות בעייתיות בלימודים, הפרעת קשב וריכוז, התנהגויות מסכנות כגון שימוש בסמים או יחסים אינטימיים לא מותאמים לגיל, התנהגות עוברת חוק, ולעתים הבניה של יחסים בריאים דורשת ידע והעשרה. בהדרכה הורית ילמדו ההורים מושגים שונים כגון: השגחה הורית, נוכחות הורית, מעברים ואובייקט מעבר, רשת תמיכה, השהיית תגובה ועוד.

כמדריך הורים בעל הכשרה של שיטות הדרכה מהמובילות בתחום "הסמכות החדשה", "התקשרו"ת ממוקדת ילד" וכבעל ניסיון רב בהדרכה הורית פרטנית, זוגית וקבוצתית, אני מזמין אתכם ליצור קשר ולהגיע לפגישת ייעוץ. 

bottom of page