top of page

Specializing in Anxiety Treatment, Depression and Couples Therapy

טיפול אונליין
טיפול אונליין

במציאות החדשה של התמודדות עם וירוס הקורונה, שבה הקרבה קיבלה משמעות אחרת ונתפסה כסכנה. לעומתה הריחוק נתפס כהגנה, טיפול מקוון הפך לדרך שימושית לשמור על רצף טיפולי ולהיעזר באנשי מקצוע גם תחת תנאי הסגר תוך שמירה על המטפל והמטופל מוגנים.

האם זה עובד? פנים מול פנים זה אחרת ככה זה צריך להיות!

אבכן טיפול אונליין תחילה אפשר רצף טיפולי במצב בו העולם התמודד עם מגפה עולמית. שמירה על הרצף הטיפולי הינה חשובה ביותר גם אם הרצף מתקיים בסטניג/מסגרת או פלטפורמה שונה. אין ספק שיש גם יתרונות לשיטה החשובים מהם: הימנעות מסיכונים בריאותיים, חסכון בזמן והנגשה של טיפול ללא קושי של מרחק ונסיעות, גמישות בשעות ובימים, ופרטיות מוחלטת כאשר "החדר" הינו פרטי לחלוטין ועוד.

מתלבטים? לא בטוחים אם זה יעבוד? רוצים לנסות ומהססים?

חרדה
חרדה

מתוך ה DSM-5

"הפרעות חרדה כוללות הפרעות שיש להן מאפיינים של פחד מופרז וחרדה וקשורות להפרעות התנהגותיות. פחד – הינו תגובה רגשית לאיום ממשי או משהו הנתפס כאיום, בעוד שחרדה הינה הציפייה לאיום בעתיד. באופן ברור שני מצבים אלה גם חופפים, אבל יש ביניהם גם הבדלים. בעוד שפחד נקשר יותר לעלייה חדה של ההתעוררות האוטונומית ההכרחיים למצבים "התקף או ברח", למחשבות על סכנה מיידית ולהתנהגויות בריחה, הרי שחרדה נקשרת יותר למתח בשרירים, לדריכות בהתכוננות לקראת סכנה עתידית ולהתנהגויות נמנעות או זהירות. ההפרעות בחרדה נבדלות ביניהן בסוגי האובייקטים או המצבים היוצרים הפחד, חרדה או התנהגויות הימנעות, ובחשיבה הקוגניטיבית הנקשרת לכך. "

הפרעות החרדה המוכרות כיום: הפרעת חרדה בהיפרדות, מוטיזם סלקטיבי, פוביה ספציפית, חרדה חברתית, פאניקה, אגורפוביה, הפרעת חרדה מוכללת.

אחד הכלים האפקטיביים ביותר כיום בהפרעות חרדה ולא רק, הינו טיפול קוגניטיבי התנהגותי באמצעותו בודקים מהם דפוסי החשיבה, טעויות חשיבה, תבניות ומחשבות מקובעות, מחשבות אוטומטיות ועוד והמטופל לומד כלים קוגניטיביים התנהגותיים פרקטיים באמצעותם נדרש להתאמן ולהשקיע בעבודה עצמית בין מפגש טיפולי לאחר.

דיכאון
דיכאון

דיכאון מג'ורי מוגד על ידי  האגודה האמריקאית לפסיכיאטריה (American Psychiatric Association, 2013) כשינוי מובחן ועקבי ברמת התפקוד במשך שבועיים רצופים ומוגדרת על פי חמישה תסמינים לפחות מהתסמינים הבאים: מצב רוח דיכאוני רוב היום וכמעט בכל יום במהלך השבועיים,

הפחתה ניכרת בעניין ובהנאה, שינויים משמעותיים בתיאבון ובמשקל, קשיי שינה או עודף שינה, אי-שקט או האטה פסיכומוטורית, עייפות וחוסר אנרגיה, תחושות חוסר ערך או אשמה לא מותאמת, קושי בחשיבה ובקבלת החלטות, חשיבה אובדנית, תכנית אובדנית או ניסיון אובדני. כאשר מדובר בדיכאון, תסמינים אלו גורמים לירידה ניכרת בתפקוד בתחומי חיים משמעותיים: הלימודי, התעסוקתי, החברתי, המשפחתי.

דיכאון הוא אחת ההפרעות הפסיכולוגיות הנפוצות ביותר, הפוגעת בצורה משמעותית בתפקוד האדם. בין 5-25 אחוזים מהאוכלוסייה הכללית יחוו דיכאון בשלב כלשהו של חייהם, ועד 15 אחוזים מהסובלים מדיכאון קשה ינסו להתאבד. השכיחות בקרב ילדים נעה בין 1-3 אחוזים מכלל האוכלוסייה ובקרב מתבגרים בין 15-20 אחוזים.

הטיפול בדיכאון יכול להיות אקטיבי באמצעות טיפול דינאמי או התנהגותי קוגניטיבי ובמקרים מסוימים משולב גם טיפול תרופתי על פי מרשם של פסיכיאטר. בטיפול קוגניטיבי התנהגותי נעשה שימוש ממוקד ומובחן בשאלוני הערכה ופרוטוקולים מובנים של טיפול, לימוד טכניקות ניטור, סדר יום, מיינדפולנס ועוד, בחינת מחשבות אובדניות, מניעה ובטחון, וויסות וטכניקות הרגעה, דפוסי תקשורת משפחתיים, מחשבות אוטומטיות שליליות, מניעת הישנות ומודל פתרון בעיות ועיבוד מצבי משבר עתידיים.

בהתערבות טיפולית באמצעות תהליכים דינאמיים הדיכאון מבטא על פי תפיסה זו מציאות פנימית בעייתית של ייצוגיי העצמי במערכות יחסים ותהליכים נפשיים לא מודעים. הטיפול מתמקד ביחסים בין המטפל למטופל וב "כאן ועכשיו" תוך דגש על תהליכי העברה והעברה נגדית. המטופל משליך על המטפל חלק מייצוגי עצמי שלו הבעייתיים ולא מאורגנים והמטפל משקף למטופל ומחזירם אליו בצורה מאורגנת ואמפתית לרגשותיו. מדובר בתהליכים שדורשים זמן רב יותר מאשר גישות טיפוליות אחרות.

הדרכה הורית

הדרכה הורית

מהי הורות? כיצד אני הופך להיות מבן/בת להורים להורה לילדים? מהו תפקידי כהורה ואיזה הורה אני רוצה להיות? האם אני מצליח לממש את הדמות ההורית שהייתי רוצה או שמתפתל מהעובדה שמה שלא רציתי להיות הוא בדיו מה שאני כהורה?

הורים נכנסים לחייהם ותפקידם החדש כמעט ללא הכנה. אין הורה שאינו חווה תסכול, בלבול או חוסר אונים ביחס לסוגיות מורכבות הקשורות לילדיו ולעתים ביחס לסוגיות פשוטות ויומיומיות. הקשר שלנו כהורים עם הילדים הינו חשוב ביותר למען התפתחותם הגופנית, האישית והרגשית של הילדים.

 תרומת הקשר של אימהות ואבות להתפתחות ההתקשרות של הילד עשויה להיות שונה ומשלימה בהתאם לתפקיד שממלא כל הורה בסוציאליזציה של ילדיהם לתרבות מסוימת. קשר, מוקדם, של תינוק עם שני ההורים משפיע בהיבטים שונים על היחסים ביניהם. הקשר של האב עם הילד תורם בצורה מיוחדת לביטחון רגשי של הילד. אבות תורמים בעיקר לתינוקות באמצעות משחק שמעודד חקירה וגישוש בזמן הענקת תמיכה רגישה לתינוק. לעומת האב, האם כמטפלת עיקרית מספקת נוחות לתינוק בזמן לחץ ומצוקה. רגישות של שני ההורים כלפי התנהגויות חקירתיות של התינוק מגבירות את יכולתו של התינוק להתרכז וללכת אחר סקרנותו ולשלוט במיומנויות חדשות בצורה שאינה פוגעת בו רגשית.

בדומה לגילאי הינקות והילדות ההתפתחות של הילדים נמשכת בגילאים הצעירים והבוגרים ועוברים דרך השלבים השונים של התפתחות קוגניטיבית, גופני ורגשית. לכל גיל יש את המאפיינים והדגשים שחשוב לשם אליהם לב ולאפשר לילד לצמוח ולגדול על פי יכולותיו בשלב ההתפתחות בו נמצא על פי גילו. גם בהתבגרות הקשר של הורים וילדים חשוב מאוד גם כשנדמה לנו שהילדים לא חפצים בקשר עמנו אלא מעדיפים את חבריהם על פני זמן איכות או שיחה פשוטה עם ההורים.  בגיל ההתבגרות כאשר הילדים מרוכזים במשימה החשובה מאוד בחקר, התנסות וגיבוש זהותם האישיותית, הרגשית, המינית והחברתית הם עדיין מושפעים ממודל חיקוי מבוגר, זקוקים לגבולות שמאפשרים צמיחה ולבסיס ועוגן הורי בטוח.

בהדרכה הורית המטרה הינה לסייע להורים להתמודד עם הסוגיות השונות ביחסים עם הילדים ובתהליכי התפתחותו של ילדם. זאת באמצעות הקניית כלים חדשים ופרקטיים המסייעים להתמודד עם מגוון התנהגויות של הילדים, לדוגמה: סרבנות בי"ס או למידה מרחוק, הפרעות חרדה המשפיעות על חיי המשפחה כגון-OCD, חוסר סדר וארגון, יחסי אחים ומריבות בין אחים, אי קבלת סמכות הורית, התנהגויות בעייתיות בלימודים, הפרעת קשב וריכוז, התנהגויות מסכנות כגון שימוש בסמים או יחסים אינטימיים לא מותאמים לגיל, התנהגות עוברת חוק, ולעתים הבניה של יחסים בריאים דורשת ידע והעשרה. בהדרכה הורית ילמדו ההורים מושגים שונים כגון: השגחה הורית, נוכחות הורית, מעברים ואובייקט מעבר, רשת תמיכה, השהיית תגובה ועוד.

טיפול בילדים
טיפול בילדים

ילדים מתמודדים עם מגוון רחב מאוד של קשיים, ציפיות של הורים, והתפתחות מהירה גופנית, מחשבתית ורגשית. לעתים מופיעות התנהגויות לא אדפטיביות, חלקן נראות כמו נסיגה להתנהגויות לא מותאמות לגיל וחלקן כהתנהגויות מותאמות לגילאים יותר גדולים. הטיפול בילדים בקליניקה הינו באמצעות משחק ושיח תוך כדי המשחק. ילדים משתמשים בדמיון המפותח שלהם במהלך המשחק וסביב תפקידים, דמויות ואירועים שמתארים במשחק תערך ההתערבות הטיפולית. ההורים יכולים להיות חלק מהטיפול באמצעות הדרכה הורית בהתאם להתרשמות המטפל ועל פי הצורך. מפגשי ההדרכה יוכלו לסייע לכם ההורים להבין את הקשיים עמם מתמודד בנכם/בתכם ולהקנות לכם כלים בהתמודדות טובה יותר עם קשייו. אם ילדיכם מתמודד עם קושי מסוים, איבד דמות קרובה, פרידה של הורים/גירושין, מוות או מחלה קשה, מתקשה להתרכז בלימודים, רב עם ילדים ואחים כל הזמן, אינו קשוב אליכם או שתם לא מצליחים להשפיע עליו.

טיפול במתבגרים
טיפול במתבגרים

מעל 15 שנות ניסיון בטיפול במתבגרים על כל הרצף: גיבוש זהות ומנהיגות, קשיים בזהות, הפרעות התנהגות ואימפולסיביות, התנהגויות מסכנות, התנהגויות עוברות חוק, שימוש בסמים ואלכוהול, התחברות לחבורות בעלות השפעה שלילית, אי קבלת סמכות הורית, סרבנות בי"ס, חרדה, דיכאון, התמודדות עם מחלות קשות, פגיעות מיניות, בדידות וריקנות, אובדן ושכול ועוד.

האני המאמין שלי כי גיל ההתבגרות הוא צומת חשובה מאוד בחיים בהם המתבגרים עוברים חוויות משמעותיות שישאירו חותם בהתפתחותם ותפקודם לאורך השנים. לכן הקשבה לצרכיהם, התלבטויותיהם והקשיים שחווים וגם לשמחה ולהתרגשות שחווים הינה חשובה מאוד ויש בה לסייע בהתמודדות עם מגוון אתגרים.

להורים, אם קשה לכם עם בנכם/בתכם, אתם מרגישים שאינכם מצליחים להבין אותם או שפשוט איבדתם כל השפעה עליהם ואין לכם כבר סמכות כלל. יש פתרון ואפשר להתמודד עם סוגיות אלו באמצעות הדרכה הורית שתחזק את סמכותכם תוך שמירה על פרטיותו וצרכיו של בנכם/בתכם.

טיפול במבוגרים
טיפול במבוגרים

כמבוגרים אנו מתמודדים עם מצבי חיים שונים ומורכבים. לעתים פשוט מרגיש לנו שאין כוחות, אין מוטיבציה ותחושות של ריקנות. לעתים מתמודדים עם אובדן ושכול ונראה שהחיים כבר לא כפי שהיו או שאינם מהנים יותר או אפילו נעצרו. לעתים כמבוגרים מתמודדים אנו עם משברי חיים שונים, פרידה מזוגיות, קשיים אישיים בקשר עם בן/בת הזוג, זהות, שייכות, דיכאון, חרדות, מעברים בין מקומות עבודה או מקצועות, יחסים עם בני משפחה הורים או אחים ועוד.

חלק מהחוויות שאנו חווים מאפשרים לנו להמשיך ולנהל אורח חיים בו אנחנו מתפקדים ברמה מסוימת. חלקם מפריעים לאורח החיים בצורה קלה עד קשה.

בקליניקה תוכלו להיחשף להתערבות טיפולית קוגניטיבית התנהגותית באם אתם ממוקדי מטרה ורוצים להגיע להישגים בתקופה קצרה. ולאלו שרוצים להעמיק ולהתבונן במעמקי נפשם, רגשותיהם ומחשבותיהם יוכלו לחוות תהליכי התערבות דינאמיים שבין היתר מתייחסים למערכת היחסים בין המטפל למטופל באמצעות מושגים כגון העברה והעבה נגדית.

התמכרויות
התמכרויות

יותר מ – 208 מיליון איש בעולם משתמש בסמים בלתי חוקיים. בישראל כ- 300 אלף ומתוכם כ- 70 אלף בגילאים 12-18.

שימוש בסמים הוא חלק בלתי נפרד מחיי רבים מאתנו. סם הוא כל חומר כימי שמוחדר לגוף ומשפיע על מערכת העצבים המרכזית. זה יכול להיות תרופות מרשם, חומר הרדמה לפני ניתוח ומשכחי כאבים שיש כמעט בכל בית. שימוש לרעה בסמים ואלכוהול יכולה לגרום להתמכרות והמשמעות היא תלות גופנית ונפשית בחומר ובשימוש בו. סוגי ההשפעה על הגוף היא שונה מסם לסם/אלכוהול ובין אדם לאחר. גם אם מדובר באותו סוג של סם ההשפעה על אדם אחד יכולה להיות שונה מהשפעתה על אדם אחר וזאת מאחר ומדובר באופן קליט הגוף את סוג הסם. התמכרות באופן כללי תופיע כאשר התלות בסמים מתחילה להפריע לתפקודים השונים בחיי היומיום ולגרום לנזקים גופניים ו/או נפשיים. גילה גופנית מסמים יכולה להתרחש גם בשבועות ספורים תלוי בסוג הסם ותדירות השימוש בו. גמילה נפשית משימוש בסמים יכולה להיארך זמן רב בהתאם למחויבות לתכנית הטיפול ולחומרת המצב בנקודת ההתחלה.

אנשים משתמשים בסמים מסיבות שונות חלקן: כדי להיות שייך, להפיג שעמום, לברוח או להירגע, להפיג כאב ומתח, להתנסות, להיות בוגר יותר ועוד. החשיבות של סיבת השימוש הינה גדולה וחלק משמעותי בטיפול הוא איתור המוטיבציה או המניעים לשימוש בסמים. איזה תפקיד היה לשימוש או להתמכרות בחיי? מה היה קורה כאשר אני מפסיק להשתמש? כאשר אינני מכור לכאורה? מה חסר?

חלקים אחרים לא פחות חשובים בטיפול בהתמכרויות הינו איתור סיכונים ותכניות מניעה. אלו מקומות או חפצים, אנשים או אירועים מעודדים עבורי שימוש בסמים? המטרה היא להגדירם ולהימנע מהם לפחות בתור התחלה על מנת לאפשר תהליך טיפולי מעמיק ולא תחת השפעת סמים. כמו כן בטיפול נלמדים כלים קוגניטיביים התנהגותיים ו/או רוחניים שמסייעים בניטור אחר מחשבות, רגשו והתנהגויות שמעוררות את הצורך בשימוש בסמים.

בשלבים מתקדמים בודקים עם המטופל אילו התנהגויות או משמעויות אלטרנטיביות יכולות לסייע לו למלא את החסר? או להחליף את ההתנהגות ההרסנית של שימש בסמים. ולשמר את השיפור והעדר השימוש לאורך זמן על ידי בקרה, ניטור וחיזוק.

גישור
גישור

גישור הוא הליך פתרון סכסוכים, תהליך שיטתי ליישוב קונפליקטים מחוץ לכותלי בית המשפט, הליך הגישור נעשה בעזרת מגשר. גישור יכול להתבצע בעסקים בין או בתוך חברות (סכסוך עסקי, הסכמים וחוזים, שותפים בעסק ועוד), בין שכנים (סכסוך או מחלוקת סביב רכוש, תחזוקה ועוד), בתוך המשפחה (הליכי גירושין, חלוקת ירושה), בדרך של הדברות ישירה ובהסכמה בין הצדדים המעורבים בסכסוך.

יתרונות הליכי הגישור: זמן תאום קצר ביותר, אורך התהליך קצר ותלוי בהסכמת הצדדים, עלות כספית נמוכה, אין בירוקרטיה, סודיות וחיסיון מלאים, שומרים על מערכת היחסים תקינה, שליטה מלאה על החיים, פתרונות יצירתיים שיכולים להביא לסיום הסכסוך.

נוירופידבק
נוירופידבק

נוירופידבק היא טכנולוגיה אשר קיימת כבר שנים רבות ומסייעת בטיפול במגוון בעיות ללא שימוש בתרופות. השיטה מבוססת על התניה אופרנטית, כלומר תגמול  על התנהגות רצויה, וקיבוע שלה ע”י חזרות עליה. קבלת המשוב - פידבק חיובי כאשר המתאמן מצליח לשנות את הרכב גלי המוח שלו ברגע נתון, שינוי בכיוון שהמטפל החליט שהוא הכיוון הנכון.  מדובר בטיפול שאינו פולשני אשר מסייע בשינוי התנהגות באמצעות מתן משוב על הפעילות החשמלית של מוח המטופל. בשלב הראשון לטיפול מתבצעת בדיקה מקיפה לזיהוי אזורי מוח תקינים, כמו גם אלו אשר אינם עובדים בצורה תקינה, תוך התייחסות לתלונות המטופל. במהלך הטיפול מנוטרת הפעילות המוחית בזמן אמת ומתקבל פידבק (משוב) חיובי על סוג רצוי של פעילות מוחית, ומשוב שלילי על פעילות שאינה רצויה. השפעת הטיפול הוכחה במחקרים רבים כיעילה לטווח ארוך ולרוב הוא אינו מלווה בתופעות לוואי. נוירופידבק נמצא במחקרים שונים כיעיל לטיפול בשלל הפרעות קוגניטיביות ונפשיות, כמו דיכאון, חרדה, הפרעות קשב וריכוז ועוד.

מאחר והשיטה איננה חודרנית ואיננה מזיקה, היא הפכה לשיטת אימון מוח מקובלת למספר תסמונות נוירולוגית שמתבטאות בשינוי בפעילות החשמלית המוחית. או ככלי לשיפור יעילות של רוגע או מדיטציה.

הפרעת קשב וריכוז והיפראקטיביות ADHD
הפרעת קשב וריכוז והיפראקטיביות ADHD

הילד שלי לא מרוכז בכיתה, מאבד חפצים, אינו מאורגן, לא מצליח לעשות שיעורים, מוסח בקלות ונמנע ממטלות שדורשות מאמץ, מדבר הרבה בשטף, אנרגטי כל הזמן, קשה לו להמתין ועוד ועוד! האם הילד שלי סובל מהפרעת קשב וריכוז?! האם הוא היפראקטיבי? מה המשמעות? ואיך אני יכול לעזור לו להתמודד עם הלימודים, עם סידור החדר ובכלל קשר ויחסים עם אחרים?

אני לא מצליח להתרכז בעבודה, אני לא עומד במטלות בסיסיות כמו עובדים אחרים, אני מרגיש עומס רב ולא מצליח להתארגן, קשה למשפחה ולחברי עם ההתפזרות שלי, אני עובר בין מקצועות או מקומות עבודה באופן תכוף. האם יש לי הפרעת קשב וריכוז? איך אני מתמודד עם זה?

הפרעת קשב וריכוז והיפראקטיביות  ADHD (Attention-Deficit/ Hyperactivity Disorder) היא דפוס קבוע של חוסר קשב ו/או היפראקטיביות-אימפולסיביות שמפריע לתפקוד או התפתחות, כ- 5% מהאוכלוסייה מתמודדים עם הפרעת קשב וריכוז והיא נעה על ספקטרום בין קל, בינוני וחמור. הפרעת הקשב מתאפיינת בשלושה סוגים:

  • חוסר קשב.

  • היפראקטיביות-אימפולסיביות.

  • משולב.

הגדרת הפרעת הקשב המלאה נמצאת בספר - 5 DSM ובו מופיעים הקריטריונים על פיהם מאובחנת הפרעת הקשב וריכוז והיפראקטיביות.

דרכי טיפול:

  • טיפול תרופתי באמצעות מרדם לאחר אבחנה.

  • קפאין כמעורר.

  • תוספי מזון.

  • גישות שמרניות ללא תרופות: ללמד את הילד התנהגות מותאמת בכיתה.

  • אמון קשב: לוקח זמן רב ודורש אמון בתדירות גבוהה.

  • נוירופידבק.

איך מטפלים בקליניקה?

בקליניקה שלי העבודה הקשה מהנה ולא מעייפת, משלבת משחק, אמון והתערבויות טיפוליות. בדרך הייחודית של אמון גלי המוח לשיפור ושינוי בתחום הקשב וריכוז והיפראקטיביות, נוירופידבק הינו כלי מרכזי שאני נעזר בו לצורך השגת המטרות והיעדים הנדרשים. מדובר בתכנית אמון שנבנית לאחר הערכה של תפקוד גלי המוח, והתאמתה ליעדים ומטרות מדודים לצורך שיפור הקשב ובאופן מוכח מחקרית ומדעית כיעיל בדומה לטיפול התרופתי וללא תופעות לוואי מזיקות. כל מה שנדרש זה לעמוד בתכנית אמון של שני מפגשים בשבוע, לשחק מול מסך המחשב ללא שימוש בידיים אלא באמצעות חיישן שמוצמד לראש. החיישן נבדק ותוקף מדעית. ההצלחה תלויה בהתמדה שלכם!

לצד האמון וההתערבות בתפקוד גלי המוח, תעשה הערכה והתערבות תקופתית באמצעות כלפי טיפוליים קוגניטיביים התנהגותיים-CBT, במטרה לעבות את תכנית ההתערבות ולהגיע לתוצאות משמעותיות. אותם כלים יוכלו לסייע בפיתוח דפוסי חשיבה והתנהגות חדשים ומיתון דפוסים פחות יעילים. בנוסף ובאם מדובר בילד/ה – יקבעו מספר מפגשי הדרכה הורית על מנת לסייע להורים להבין את נושא הפרעת הקשב וריכוז והיפראקטיביות ולהתייחס לבנם/בתם בצורה מושכלת יותר, להעניק להם כלים בהם יוכלו לסייע לאהובם להתמודד עם הקשיים שעולים ביומיום.

לבחירתכם ניתן להגיע לאמון נוירופידבק בלבד ולהעריך את ההישגים באופן מדוד באמצעות בדיקת תפקודם של גלי המוח לאחר מספר אמונים. או לחילופין תוכלו להסתייע בגישה משולבת CBT והדרכת הורים כתכנית התערבות מקיפה.

סדנאות וקבוצות להורים
סדנאות וקבוצות להורים

הורים יקרים, מסגרות בתי ספר ומתנסים,

ניסיון רב השנים שצברתי בעבודתי עם הורים לילדים ומתבגרים יכול להאיר נקודות חשובות בהורות שלכם, להניע להתבוננות עצמית מעמיה ולפתח ולשפר מוטיבציה לתפקוד הורי מצוין.

לאורך השנים הדרכתי הורים, יחדים וזוגות באופן פרטני וקבוצתי בנושאים שונים ומגוונים הקשורים להורות: התפתחות וצמיחה בילדות, מעברים, גמילה, קשיים רגשיים התפרצויות זעם בקרב ילדים, יחסי אחים (מריבות, קינאה ואתגרים), סמכות הורית ובעיות התנהגות בגילאים צעירים, הורים למתבגרים, התמודדות עם שינויים התפתחותיים בגיל ההתבגרות, סמכות הורית, התנהגויות מסכנות, עוברי חוק, שימוש בסמים, סרבנות בי"ס ועוד.

בהדרכה הורית המטרה היא אם באמצעות מפגשים פרטניים, סדנה או קבוצה, לבנות תכנית התערבות מותאמת לצרכים שלכם כהורים על פי האתגרים עמם אתם מתמודדים עם הילדים. מתחילים עם הערכה רחבה של הקשיים וההתמודדויות שלכם, מתמקדים בנושאים הכי מטרדים ויוצרים עבודה משותפת בה תחשפו לתכנים וכלים שיסייעו לכם כהורים להתמודד עם ילדיכם. חלק מהנושאים יעסקו בסמכות הורית, השגחה וקשב לילדים ועוד.

הרצאות וסדנאות למורים וצוותים חינוכיים
הרצאות וסדנאות למורים וצוותים חינוכיים

אם בבית קשה לנו עם ילד/שניים או שלושה... מה ורה בכיתה עם 20/30/40 תלמידים?! מורים וצוות חינוכי יקרים, אין דבר שיכול לתאר חווייתו של מורה אל מול כיתה גדולה מגוונת ולעתי גם קשה. המעבר בין שיעור לאחר ובטח בתקופה האחרונה בין זום, לכיתה, ללא הפסקות וללא זמן אישי בין שיעורים. ייתכן ולא נחשפתם לכלים משמעותיים שיסייעו לכם כמורים להתמודד עם תלמידים המתקשים בכיתה. החוויה יכולה להיות מאוד קשה כאשר המורה משקיע מאמץ ומכין את השיעורים ונתקל בילד או כמה ילדים או כיתה שלמה שמתקשה להתרכז, מתנהגת באופן לא מותאם או ילדים שמפריעים לתהליך הלמידה באופן עקבי.

אז מה עושים?

הניסיון שצברתי לאורך השנים בעבודה עם מסגרות חינוכיות, מורות/ים, מנהלות/ים ויועצות ויועצים לצד הכשרה ייעודית לעבודה עם צוותים חינוכיים, יכולים לסייע לכם לרכוש כלים חדשים אפקטיביים ופרקטיים בהתמודדות עם סוגיות מורכבות של מגוון התנהגויות של תלמידים בכיתה ומחוצה לה. ניתן לפנות אלי להדרכות פרטניות, סדנאות והרצאות לצוותים חינוכיים. בתיאום מראש ניתן לקבוע פגישת ייעוץ בית ספרכם ובהתאם בניית תכנית הכשרה לצוות שלכם על פי מודלים אפקטיביים שיחזירו לכם את הסמכות המורית.

טיפול קוגניטיבי התנהגותי CBT
טיפול קוגניטיבי התנהגותי CBT

טיפול קוגניטיבי התנהגותי הוא מודל דינאמי קצר מועד לשינוי. אנו כבני אדם חושבים, מרגישים ומפרשים אירועים וחווים אותם בצורות שונות בשלבים שונים בחיים. תהליכים אלו יוצרים דפוסי חשיבה, סכמות ומנגנונים אוטומטיים שמתקבעים באמצעות קשב, פרשנות וזיכרון, עם הזמן כדפוס המוכר להתמודדות עם סוגיות בחיים. הדגש בטיפול קוגניטיבי התנהגותי הינו על תהליכים קוגניטיביים, רגשיים, התנהגותיים ופיזיולוגיים ולא על מקורותיו של הקושי שנחווה כיום. למטופל יש תפקיד חשוב והטיפול הינו ברית של עבודה משותפת בין המטפל למטופל אשר נדרש לעבוד על תהליכים אלו באופן עצמאי ולתרגל פעולות חשיבה וביקורת והתבוננות באופן עצמאי ויומי.

יתרונותיו של הטיפול ה קוגניטיבי התנהגותי: קצר מועד בדרך כלל, למטופל יש תפקיד פעיל בטיפול, יעיל בטיפול בחרדות/דיכאון/אלימות/פוסט טראומה/התמכרויות ועוד.

bottom of page